Paylaştığınız Fotoğraflardan Adres Tespiti Yapılıyor.!

Paylaştığınız Fotoğraflardan Adres Tespiti Yapılıyor.!

Fotoğraftan Adres Tespiti Nasıl Yapılır ?

Adres tespiti, Hızla gelişen teknoloji sayesinde hemen hemen herkes birer sosyal medya hesabına sahip. Araştırmalara göre Türkiye’de ki bir kullanıcıya 3 adet hesap düştüğü istatistikleri de haberlere düşmektedir.

Kendini rahat ifade etme ortamı bulan insanlar, gizlilikten de şüphe etmeyince başta bazı kişisel bilgiler olmak üzere fotoğraflarını da albümler şeklinde facebook, twitter, instagram gibi hesaplarına ekliyor. Yaygınlaşan akıllı telefonlar aracılığıyla yeni fotoğraf çeken bireyler, çektikleri fotoğrafları anında sosyal medya hesaplarına aktararak arkadaşlarıyla yada herkese açık bir şekilde paylaşıyor.Tüm bu paylaşımlar yapılırken ise hiçbir endişe duyulmuyor.

Dijital fotoğraf makineleri ve akıllı cep telefonlarından çektiğiniz her fotoğrafa, o resmin nerede çekildiğine dair çok detaylı olarak coğrafi konum koordinatları eklenmektedir. Bu fotoğrafları sanal dünyada paylaştığınız andan itibaren, coğrafi konum bilgileriniz de internette otomatik olarak yerini alıyor. Sosyal medya hesabınızdan resminizi indiren kullanıcı çeşitli programlar vasıtasıyla adres tespitini yapabilmektedir.

Fotoğraf makinesi ve cep telefonu ile çektiğiniz fotoğraflarda GPS modülü aktif ise aşağıdaki bilgiler “EXIF” dosyası halinde resimlerinizde bulunuyor;

• Kullanılan cihazın marka ve model bilgileri
• Fotoğrafın hangi tarih ve saatte çekildiği
• Fotoğraf çekilen yerin GPS koordinatları otomatik olarak çekmiş olduğunuz fotoğraflar içerisine eklenmiş oldu.

EXIF Nedir?

Exif çektiğiniz fotoğraflara bulunduğunuz konum ve tarih gibi bilgilere ulaşılmasını sağlayan Exchangeable Image File olarak bilinen değiştirilebilir görsel dosya biçimidir.Yani çekmiş olduğunuz fotoğraflara coğrafi konum koordinatlarını resim içerisine entegre etmektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir