Bakan Yıldırım’dan bugün MGK’ya siber güvenlik sunumu

Bakan Yıldırım’dan bugün MGK’ya siber güvenlik sunumu

MGK’da bugün siber güvenlik konuşulacak.

Kurulda siber güvenlikle ilgili atılması gereken adımları anlatacak olan Ulaştırma Bakanı Yıldırım “Siber saldırıda 5 kişi ile tüm ülkenin sistemi çökertilebilir” mesajı verecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçen ayki siber saldırıların ardından bugün toplanacak Milli Güvenlik Kurulu’na (MGK), siber güvenlik sunumu yapacak. MİT ve TİB gibi ilgili kurumların katılımı ile Siber Güvenlik Kurulu’nu toplamaya hazırlanan Ulaştırma Bakanı Yıldırım MGK’da, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yapması gereken çalışmalara işaret edecek, Siber Güvenlik Eylem Planı’nın güncelleneceğini kaydedecek. Yıldırım, siber güvenlikle ilgili şu adımları gündeme getirecek:

-Türkiye’nin siber güvenlik altyapısı yeterince güvenli değil. Siber saldırıları daha olmadan önleyici bir altyapı oluşturulacak. Bu konuda yatırım yapılacak. Saldırılar kolayca püskürtülecek.

-Yurt içindeki veriler, yurtdışına gidip tekrar ülkeye dönüyor. Bu da güvenliğe zarar veriyor. Türkiye için internet değişim noktaları ve veri merkezleri kurulmalı.

-Yabancı yazılımlar güvenlik riski yaratıyor. Yerli yazılım üretimi ile güvenlik riskleri önlenecek. Yeni Ar-Ge Kanunu ile yazılım üretimi artacak.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, konvansiyonel saldırılara servet harcandığını belirtecek, siber saldırılarda 100 dolarlık bir casus yazılımla milyar dolarlık zararlar oluşturulabileceğini ifade edecek. “Tank, tüfek ve askerle ancak lokal sonuç elde edilir. Ancak siber saldırıda 5 kişi ile tüm ülkenin sistemi çökertilebilir” mesajı verecek olan Bakan Yıldırım siber savaşın devletler arasında da yaşandığına işaret edecek, bu konunun “ulusal milli güvenlik meselesi” olduğu mesajını verecek.

 siber güvenlilk,siber suçlar,bilgi güvenliği,bilgi güvenliği danışmanlığı,güvenlik

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir