Siber Saldırı! Ukrayna Karanlığa Gömülebilir.

Siber Saldırı! Ukrayna Karanlığa Gömülebilir.

Saldırılara Dikkat !
Gelişen teknolojiler beraberinde var olan hacker ve siber saldırı tehditleri Doğu Avrupa ülkesini sarmış durumda. Ukrayna, her an “kararma” tehlikesinde.

Hükümetlerin, internet sitelerinin, yazılım sistemlerinin karşı karşıya gelebileceği tehlikelerin en başında gelen hackerlar ve suç kategorisinde değer bulan “siber saldırılar” tehdit saçmaya devam ediyor.

Son tehdit konumundaki 3 yerel güç otoritesinden biri olan Ukrayna’da geçen hafta itibariyle aynı anda gerçekleşmek üzere binlerce siber saldırıda bulunuldu.

Ukrayna’nın ulaşım kapsamında en geniş ağlara sahip şehirlerinden biri olan Ivano-Frankivs’de meydana gelen saldırılar, neredeyse bütünüyle ele geçirilme anlamına gelen “kararma” betimlemesine sahip olacaktı.

Şehir içi otobüs, troleybüs, gibi geniş ulaşım ağlarına sahip şehirde hayatın, durma noktasına geldiği haberleri yankı buldu.

Eset adlı başta siber saldırılara uygulanmak üzere işlev bulan antivirüs programının, olay sonrasında bulunduğu değerlendirmelerde saldırının“Truva Atı” virüsü beraberinde etkin kılındığı bildirildi.

Konu bağlamında değerlendirmelerde bulunan İSIGHT siber casusluk saldırıları uzmanı John Hultquist, endişelere meal verilecek bir ortamın bulunmadığını, şehrin karartmaya gitme yolundan önce gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Ukrayna’nın halihazırda görünen ve arka plan olarak betimlenen sahnede var olan düşmanlarından hangisinin söz konusu saldırılarda parmağı var bilinmez; fakat dıştan fethi gerçekleştirilemeyen kaleyi, içten fethetme yolunda en iyi yolu seçtikleri kesin gibi gözüküyor?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir